La Literaturhaus de Stuttgart celebra el 70è aniversari de Sebald

Sebald at Literaturhaus Stuttgart

El pròxim 18 de maig d’enguany W. G. Sebald hauria complert setanta anys. Amb motiu d’aquest aniversari, la Literaturhaus de Stuttgart ha organitzat un acte en què participarà l’estudiós de Sebald Uwe Schütte. Schütte hi farà una conferència titulada “Das Land das man nur barfuß betreten darf: W.G. Sebalds Lyrik” (‘La terra que només pot trepitjar-se amb els peus descalços: La poesia de W. G. Sebald’), basada en el seu darrer llibre Figurationen.

figurationen

Sebald i la Literaturhaus de Stuttgart tenen un lligam especial: l’escriptor va participar en l’acte d’inauguració del centre, el 17 de novembre de 2001. La conferència que hi va pronunciar aquell dia, titulada “Ein Versuch der Restitution” (‘Un intent de restitució’), va ser l’última aparició pública de l’autor, que va morir sobtadament el 14 de desembre del mateix any. La versió anglesa del text, “An Attempt at Restitution”, va aparèixer a la publicació The New Yorker el 2004 i posteriorment va reeditar-se al volum Campo Santo. El 2008 l’editorial alemanya Ulrich Keicher va publicar-lo en un llibret anomenat Zerstreute Reminiszenzen, que inclou fotografies i il·lustracions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s