El Funàmbul: Revista de Cultura dedica el número 6, aparegut aquest estiu, a W. G. Sebald. Tots els sebaldians hem de congratular-nos de la publicació d’aquest magnífic monogràfic, que inclou una conversa amb l’escriptor, la traducció al català del text «La cour de l’ancienne école» i un article d’Anna Montané sobre l’encontre de Walter Benjamin i W. G. Sebald a la novel·la Austerlitz, entre altres aportacions igualment interessants. N’adjunto el sumari a continuació:
El Funàmbul és una publicació trimestral que dirigeix amb rigor i independència David Cuscó, i els seus principis «són el seu contingut». Els cinc números publicats fins ara —que es poden comprar a través de la pàgina web de la revista (www.elfunambul.cat)— porten per títol: Bruno Schulz, Per què escrivim?, Walter Benjamin, Aproximacions a la Xoà i Weltliteratur. La revista es defineix d’aquesta manera:
El Funàmbul pretén desmuntar tòpics sobre què interessa o no els lectors en català i apropar el màxim nombre de gent possible a mons poc o gens explorats en la nostra llengua. Defugim tot el que tingui a veure amb el concepte de actualitat, entès com a sinònim de moda perquè, com Benjamin, sabem que la moda és el ritual segons el qual ha d’adorar-se el fetitxe de la mercaderia. Bruno Schulz, Ramon Esquerra, Robert Walser, W. G. Sebald, Danilo Kiš, Éric Rohmer, Joan Sales, Paul Celan, Charles Baudelaire, Franz Kafka, Isaac Babel, Jorge Luis Borges i Béla Tarr sempre seran actuals perquè mai no ho han estat.