Vídeo: Sebald llegeix “Austerlitz” a Nova York

No us perdeu aquest vídeo de YouTube, un document únic en què W. G. sebald llegeix un fragment del seu llibre Austerlitz, en la versió anglesa. L’enregistrament, fet a Nova York, data del 15 d’octubre de 2001, dos mesos abans que l’escriptor morís sobtadament a Anglaterra.

Sebald comparteix escenari amb Susan Sontag, i després de la lectura tots dos responen a un seguit de preguntes. L’escriptor parla de l’ús que fa de les imatges en les seves creacions i de la traducció dels seus textos a l’anglès. La darrera qüestió va adreçada tant a Sontag com a Sebald; el moderador els pregunta quin és el seu llibre preferit de tots els que han publicat. Sebald comenta que els seus llibres són per a ell com “criatures abandonades” i que, per tant, no és capaç d’escollir-ne cap. Però sí que hi ha certs passatges que ha escrit pels quals té una predilecció especial, com, per exemple, “Il ritorno in patria”, un dels capítols de Schwindel. Gefühle.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s